Isten hozott a vajdasági Emmánuel Közösség csapatának       honlapján!!!

Az Emmánuel Közösség a katolikus karizmatikus megújulás gyümölcse, mely a Szentlélekkel megkeresztelt katolikusok között a mélyebb elköteleződésre és odaadott életre való vágyból született.

Pápailag elismert közösség, alapítója Pierre Goursat /1914.08,15 - 1991.03 25 /  és Mari Catta. Isten őket használta fel eszközül arra, hogy létrehozzák Franciaországban az Emmánuel Közösséget, amely közösség tagjai mára már több száz országban megtalálhatóak!

A Közösség lelkiségének három alapkegyelme van:

 

1. Adoratio: Fontosnak tartjuk a rendszeres egyéni, személyes  imát, közösségi alkalmainkon a   közös imát, a Szentségimádást egyénileg és közösségben is.

 

2. Compassio (együttérző szeretet):  Jézus példájára irgalmas szeretettel forduljunk szükséget szenvedő embertársaink felé, akár anyagi, akár lelki-szellemi szükségről legyen is szó.

 

  3. Evangelizáció: az Istentől elszakadt világban hirdetjük Jézus Krisztus evangéliumát életünk  minden területén:

családunkban, munkahelyünkön, ott, ahol szabadidőnket eltöltjük és nyilvánosan is.

 

A Közösséghez különböző "életállapotú" hívők tartoznak: házas férfiak, nők, egyedülállók, Isten országáért szűzi életet vállalók és papok.

 

A Vajdaságban az  Emmánuel közösség 10 éve van jelen,  és a magyarországi régió részeként szolgál itt ebben a térségben. A Közösség vajdasági felelősei: Lehocki Gábor és Zsuzsanna.

Bővebb információ a Közösségünkről kapható a következő e-mail címen:  

lehocki26@yahoo.com

 

EMMÁNUEL - VELÜNK AZ ISTEN