ÖRVENDJ NÉPEM! keresztény fesztivál, Ada

Kezdőlap

Örvendj népem

Szent András Iskola

Adonaj

Új Élet közösség

Emmánuel közösség

 

Programok

Tűz találkozók

Koncertek

e-mail

 

   

Tanúságtételek a fesztiválról

Hétköznapi találkozások

   

   Új szívet adok és új lelket! Ez 36,26

  

volt a mottója a VI. Örvendj népem! keresztény fesztiválnak

Adán, 2008. május 31-én

 

A nap az Adonaj zenekar által vezetett dicsőítéssel kezdődött,

majd folytatódott a műhelymunkákkal....

  • „Összejöveteleinkről ne maradjunk el” Zsid 10,25 – kell-e az Egyház - Horváth Endre, Katolikus pap, Zombor
  • „Törd össze a jogtalan bilincseket” Iz 58,6 - szabadulás a drog fogságából - Stantić Marinko, Katolikus pap, Zombor
  • „Néped dicséretében lakozol” Zsolt 22,4 - dicsőítésről – Csiszér László, Budapest, Új Jeruzsálem katolikus közösség

  • „Letöröl a szemükről minden könnyet.” Jel 7,17 - lelki sebek gyógyítása - Dr. Kassai Gábor, Pécs, Élő víz katolikus közösség
  • „Akiket én formáltam és én alkottam”  Iz 43,7 - közösségről - Dr. Marik József, Budapest, Emmánuel katolikus közösség

  • „A háromágú kötél nem szakad el egyhamar” Préd 4,12 - házasoknak - Noé Zoltán és felesége Gabriella, Szeged, Házas hétvége lelkisége
  • „Közel van hozzád a törvény, a szádban és a szívedben” MTörv 30,14 – Bibliáról - Jakab László, Budapest, Emmánuel katolikus közösség
  • „Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket!” Mt 28,19 - evangelizációról - Kunszabó Zoltán, diakónus, Budapest, Új Jeruzsálem katolikus közösség

A műhelymunkák és az előadás alatt (15-18 óráig) gyerekprogram volt kicsinyek és kicsit nagyobbaknak. A foglalkozás első két óráját Sisa Attilának és csapatának SISA SHÓÓÓ című programja töltötte ki, ami igen aktív és mulatságos, de egyben tanulságos szórakozás volt a gyerekek részére, de még az ott ragadt felnőtteknek is :o)

A program második része már pihentetőbb volt, amikoris kézművesfoglalkozás, agyagozás, játékok voltak szakképzett óvónők vezetésével.

A műhelymunkák után Erdélyi Igor tanúságtételét hallottuk hogyan szabadult meg Isten segítségével a drog fogságából,

majd következett az előadás, melyet Steve Thomashefski, katolikus diakónus, tartott.

18 órától kezdődött Szentmise, mely előtt gyónási lehetőség is volt a templomban. Köszönet a paptestvéreknek, akik ebben a szolgálatban fáradoztak a lelkek megkönnyítésében.

A Szentmise után néhány perc technikai előkészület, s máris indult az esti buli Pintér Bélával, aki fergeteges hangulatot teremtett néhány pillanat alatt. Gyerekdalokra felnőtt és gyermek egyaránt "táncra perdült". Néhány dal koreográfiájában a New Ada Dance táncklubb is résztvett.

"A koncert után hamar elköszöntünk vendéglátóinktól, mert este fél nyolctól a vajdasági Adán szolgáltunk, az "Örvendj Népem" keresztény fesztiválon. Két óránk volt leérni. Izgalmas utunk volt... :) (Taxi 5) Épp kezdésre érkeztünk meg. A színpadon a műsorvezető már a szokásos időhúzó beszédét tartotta. Két perc alatt egyeztetés a technikussal, és start. Alig fértem el a színpadon, annyi gyerek jött fel mellém... Néhány pillanat alatt hihetetlenül jó hangulat kerekedet, profin szólt a technika, és egy tánckar is felsorakozott a színpad előtt. Soha rosszabb koncertet. Minden jól működött, a közönség pedig csodálatos volt! Lelkesen, és bátorítóan vettek részt az éneklésben. Már-már kezdett olyan érzésem lenni, hogy egy Istentiszteleten vagyok. És azt hiszem ott is voltam..." (részlet Pintér Béla naplójából, forrás: www.pinerbela.hu)

S mindezek után a napot Csiszér Laci barátunk dicsőítő, tanúságtevő koncertje zárta, ami szintén nem kis sikert aratott :o)

 

***

Köszönet mindannak, aki ott volt, s különösen azoknak, akik mind anyagilag, mind erkölcsileg támogatták a rendezvényt. Külön köszönet a "Nemzeti Civil Alapprogram" és a Renewal Ministries szervezeteknek a támogatásért.

Köszönetet mondunk még plébánosunknak Szauer Miklós atyának a lelki támogatásáért, valamint Sziráki Mihály igazgatóúrnak, aki rendelkezésünkre bocsátotta az iskolát.

 

2009 ->>>

 

© adonaj